O călătorie de neuitat în Japonia (concurs momondo.ro)

Atunci când cineva ne întreabă care este cel mai frumos loc pe care l-am vizitat până acum, Japonia este fără doar și poate primul nostru răspuns. Îmi aduc și acum aminte cu emoție de ziua în care am luat decizia să ne aventurăm într-o călătorie atât de diferită, emoție ce a rămas cu noi de atunci și care iese la suprafață de fiecare dată când ne aducem aminte de această țară extraordinară.

Prima dată am vizitat Japonia în toamna anului trecut când am hotărât să stăm doar în Tokyo. După un zbor lung am aterizat pe aeroportul Narita de unde am luat trenul spre Tokyo. Am fost extrem de mirați să vedem cum oamenii se așezau în rânduri organizate la fiecare ușă pentru a se urca în tren și am apreciat curățenia și rapiditatea trenului. Pe parcursul celor 7 zile în Tokyo ne-am simțit practic, ca pe altă planetă. Sunt atâtea locuri de văzut, de încercat, atâtea arome de adulmecat și atâtea drumuri de bătătorit încât o săptămână nu este de ajuns.

De aceea în primăvara acestui an, ne-am făcut bagajele și am plecat din nou spre Japonia. De data asta am stat acolo 3 săptămâni, timp în care am vizitat o mulțime de orașe și am văzut locuri unice în lume. Am citit înainte de a ajunge în Japonia despre așa zisul “șoc cultural” și trebuie să vă mărturisesc că niciunde nu am simțit așa o diferență între noi și ei ca acolo. Am fost aproape non stop pe drumuri, ne-am urcat și am coborât din trenuri ca și cum erau a doua noastră casă și am am rămas profund uimiți de cât de unică și de autentică este această țară.

p1050212

 

Când încerc să povestesc cuiva cum a fost în Japonia mintea mea este inundată de detalii și de mirosuri. De  porți portocalii ce păzesc templele sacre, de arome ce dau buzna din fiecare mic restaurant. Japonia este combinația perfectă dintre nou și vechi și asta o face să fie perfectă. Curățenia absolută, peisajele de poveste, clădirile fantastic de înalte, dar cel mai mult și cel mai mult am apreciat respectul japonezilor pentru țara lor și pentru oamenii din jur.

Un alt lucru care mi-a plăcut foarte mult este că Japonia are ceva de oferit pentru oricine. Nu contează pentru ce vii aici, chit că vrei să vezi un templu, un castel, să guști din faimoasa lor mâncare, să faci cumpărături, sau poate ești pasionat de personajele din desene animate, sau poate vreo să încerci viața de noapte sau să-ți pierzi ziua într-o sală de jocuri sau din contră să te relaxezi într-un parc ascultând trei fete cântând la instrumente din bambus, aici găsești să faci orice și nu ai timp să te plictisești.

Cea mai frumoasă experiență din Japonia rămâne vizita la Nara, unde există un parc plin cu căprioare ce zburdă libere printre oameni. De acolo poți cumpăra biscuiți speciali și le poți hrăni. De fapt dacă acestea observă că ai biscuiți, vin după tine și nu se lasă până când nu le hrănești. Cu la fel de mare entuziasm gustă din jacheta sau din geanta ta. Pentru că sunt domestice, le poți mângâia și îți face poze cu ele.

Ce ar trebui să mai faceți când ajungeți în Japonia? Câteva dintre recomandările noastre ar fi:

 • vizitați cât mai multe temple și umpleți-vă sufletul cu pacea lor
 • mergeți pe străzile aglomerate și minunați-vă de marea de oameni
 • intrați în magazine și gustați cât mai multe dulciuri și gustări tradiționale
 • mergeți cu trenurile de mare viteză (dacă stați mai mult timp Japan Rail Pass este ideal)
 • intrați într-o sală de jocuri
 • vizitați cât mai multe parcuri și grădini
 • intrați pe străzi lăturalnice să descoperiți case tradiționale
 • magazinele 100 yeni sunt o oprire obligatorie
 • dacă vă place mâncarea asiatică aici este locul să gustați și să experimentați
 • priviți cu atenție în jurul vostru și încercați să înțelegeți cât mai bine această cultură fabuloasă
 • înainte să ajungeți acolo căutați informații despre festivalurile din acea perioadă (noi în septembrie am prins un festival superb cu dans și muzică în Tokyo)
 • bucurați-vă de tehnologia avansată care  vă întâmpină la orice pas, inclusiv la baie (toaletele deștepte sunt o experiență în sine)
 • faceți poze!

Cu acest articol participăm la concursul organizat de momondo, care se numește #călătoriideneuitat. Premiul oferit de aceștia este o excurie în valoare de 1000 de euro. Destinația noastră preferată este deci JaponiaNoi, după o lună petrecută acolo suntem siguri vom mai vizita Japonia. Este ceva acolo ce te atrage, ce te cheamă, ce te întâmpină și îți schimbă viața. Ceva ce te face să îți fie dor, ceva ce te intrigă și te liniștește în același timp.

Puteți câștiga și voi o excursie în valoare de 1000 de euro. Pentru asta trebuie să lăsați un comentariu la acest articol în care să ne povestiți despre una dintre călătoriile voastre de neuitat. Nu uitați să să menționați destinația voastră favorită și linkul către momondo.ro.

Mult succes și mulțumim momondo.ro!

 

Speak Your Mind

*