TAP iese de pe piața din România, în timp ce operatorii low cost se extind substanțial în 2016

În ultimele zile, mai multe companii aeriene au anunțat că vor face anumite schimbări în legătură cu zborurile pe care le realizează în țara noastră. Iată care sunt acestea.

Prima veste vine de la TAP Portugal care din 27 martie va renunța la cursa  Lisabona – Otopeni dar și la alte curse din Europa dar și Panama, Caracas sau Bogota. Aceste schimbări fac parte dintr-un program mai larg de restructurare a companiei în 2016. Totuși, dacă doriți să zburați spre Lisabona, puteți alege alte companii precum Austrian, KLM, AirFrance, Lufthansa, Alitalia (aceste zboruri au toate escală) sau Blue Air si RyanAir.

A doua noutate este introducerea zborului București – Lisabona de către compania low cost Blue Air, ce va opera 3 zboruri pe săptămână iar în viitorul apropiat vom afla mai multe despre orar și despre costul biletelor.

22220-pa320iae-wizzairzip-48-wzz
În cadrul unei conferințe ce a avut loc de curând, reprezentanții Wizz Air au anunțat introducerea a două zboruri noi de la București și anume  Bucuresti-Cluj, din 22 iulie și Bucuresti-Budapesta, din 19 septembrie. Asta după ce în octombrie 2015, Wizz Air a introdus 4 noi curse din Cluj către Berlin Schoenefeld, Alicante, Doncaster Sheffield și Billund. În acest moment Wizz Air zboară către 17 țări, având 108 rute de pe cele 8 aeroporturi de pe care operează. Cursele noi vor avea următorul program:

  • Cluj – București Otopeni 20:35 – 21:25
  • București Otopeni – Cluj 21:55 – 22:50
  • Budapesta – București Otopeni 15:25 – 17:45
  • București Otopeni – Budapesta 18:15 – 18:35

Cursa spre Cluj va fi realizată din 22 iulie cu 6 curse săptămânale, singura zi în care nu se va realiza este sâmbătă.
Cursa spre Budapesta va fi realizată din 19 septembrie cu 4 curse săptămânale în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică.
Dacă sunteți interesați de aceste zboruri, Wizz Air a lansat și o promoție având bilete cu prețuri începând de la 39 lei pentru București – Cluj și 99 lei pentru București – Budapesta.

Ryanair_Boeing_737_(EI-ENI)_departs_Bristol_Airport_23September2014_arp
Ultima veste este de asemenea foarte bună pentru pasionații de zboruri ieftine din România. Compania low cost Ryanair deschide o nouă bază la Timișoara ce va fi deschisă în noiembrie. Iată care sunt cele 7 destinații noi: Bruxelles Charleroi, Berlin, Dusseldorf Weeze, Londra Stansted, Frankfurt Hahn, Milano Bergamo și București. În total vor fi 35 de zboruri săptămânale.  Și pentru a face față noilor clienți din România, Ryanair a anunțat că în februarie va lansa varianta în limba română a site-ul lor oficial ryanair.com și o dată cu această schimbare vor pune în vânzare și primele bilete pentru cursa Timișoara – București, pe care le veți putea plăti inclusiv în lei.

Vola.ro

Speak Your Mind

*