15 orașe pe care trebuie să le vizitați în Italia

Italia este cunoscută și apreciată pentru multe lucruri, printre care mâncarea delicioasă, orașele superbe și spiritul ospitalier al oamenilor.
Dacă ați decis că această țară este următoarea voastră destinație, atunci avem câteva sugestii pentru voi.

Orașe ce trebuie vizitate:

 1. Roma.
Capitala Italiei și unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, Roma abună de istorie și de cultură. Sunt așa de multe lucruri interesante de văzut încât vă recomandăm să petreceți cel puțin două zile aici. Printre cele mai importante obiective turistice se numără Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Piazza di Venezia, Columna lui Traian, Forumul Roman, Colloseumul și Arcul lui Constantin dar și Vaticanul.

Roma

Roma

2. Veneția.
Acest oraș muzeu te invită să te pierzi pe străzile sale și să-i descoperi toate secretele. Fă o plimbare cu gondola, vizitează piețele și bucură-te de atmosfera deosebită. Cel mai important eveniment ce are loc aici este Carnavalul de la Veneția, la care ar trebui să participați măcar o dată în viață.

Veneția

Veneția

3. Milano.
Supranumit orașul modei, Milano vă va surprinde și vă va încânta. Sunt multe de văzut în Milano dar orice ați face, nu ratați Domul și Piața Domului. Lângă Dom, o galerie superbă plină de magazine vă invită la o tură de cumpărături.

Milano

Milano

4. Bologna.
Este un oraș în care istoria și gastronomia se împletesc perfect! Centrul istoric este dominat de piețe, biserici, muzee și restaurante, așa că veți găsi cu siguranță ceva pe placul vostru.

Bologna

Bologna

5. Verona.
Orașul este celebru datorită legăturii cu Romeo și Julieta dar și a obicetivelor sale turistice. Merită din plin să-l descoperiți la pas, făcând un mic popas și în Casa Julietei, acolo unde, sub un balcon, Romeo și-a declarat dragostea față de frumoasă tânără. Treceți apoi pe la Arena, unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre romane, vizitați cele trei biserici și turnul din  Piazza delle Erbe.

Verona

Verona

6. Ravenna.
Este un oraș în care pasionații de artă se vor simți cel mai bine fiind cel mai bine cunoscut pentru mozaicurile sale, pe care le puteți admira pe diverse clădiri.

Ravenna

Ravenna

8. Genova.
Principalul port al Italiei, Genova a fost în 2004 Capitala Culturală a Europei. Vizitează zona portului, acvariul și centrul istoric unde vei descoperi multe muzee și biserici.

Genova

Genova

9. Alberobello.
Un mic orășel din Puglia, plin de istorie și de căsuțe albe cu acoperișuri detașabile. Veți fi de-a dreptul impresionați!

Alberobello

Alberobello

10. Parma.
Încă un oraș pe care gurmanzii adevărați ar trebui să-l viziteze. Pe lângă faptul că aici puteți degusta specialități precum Prosciutto di Parma și Parmigiano Reggiano, orașul are numeroase obiective turistice ce merită vizitate.

Parma

Parma

11. Florența.
Unul dintre cele mai importante orașe culturale din Italia, Florența vă invită să-i descoperiți tainele. Vizitați Domul, muzeele ce găzduiesc picturi și sculpturi faimoase dar și palatele și grădinile Medici.

Florența

Florența

12. Napoli.
Este cunoscut drept unul dintre cele mai vibrante orașe din Italia, plin de comori arhitecturale și artistice. Deși de curând a trecut printr-o serie de renovări, și-a păstrat aerul și farmecul istoric.

Napoli

Napoli

13. Torino.
Un oraș cultural ce găzduiește numeroase muzee, magazine și restaurante. Dacă vrei să vezi o mostră de arhitectură barocă și să te plimbi pe sub arcade, Torino este orașul pe care trebuie să îl vizitezi.

Torino.

Torino.

14. Bologna.
Faimosul oraș, cel mai mare din nordul Italiei, este o adevărată bijuterie arhitecturală. Cunoscut pentru frumusețea, bogăția și bucătăria sa tradițională, Bologna găzduiește de asemenea, una dintre cele mai vechi universități din Europa.

Bologna

Bologna

15. Perugia.
Este orașul cel mai atractiv pentru cei care vor să învețe italiana dar și să studieze la una dintre cele cele două universități. Cosmopolit, modern și totuși foarte bine ancorat în tradiții, Perugia găzduiește în fiecare vară un festival de jazz cunoscut în lumea întreagă.

Perugia

Perugia

Vola.ro

Speak Your Mind

*