Amsterdam, frumusețe, simplitate, originalitate

Care este primul lucru care îți vine în minte atunci când auzi de Amsterdam? Sigur este ceva legat de districtul felinarelor roșii și viața aventuroasă de noapte, nu-i așa? Dar înainte să-i pui o etichetă, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre Amsterdam ce sigur te vor face să-ți schimbi părerea!

Frumusețe, simplitate, tradiție.
Amsterdam te va surprinde prin simplitatea și prin tradiționalismul lui. Clădirile vechi, extrem de bine păstrate, te invită să le asculți poveștile. Fă o plimbare cu barca pe canalele de apă din Amsterdam alături de alți turiști curioși și descoperă un oraș vibrant și plin de viață. Anual, peste 3 milioane de vizitatori admiră Amsterdamul de pe apă, dintr-unul din cele 200 de vaporașe oficiale ce se ocupă de trasportul turistic. Și nu este deloc de mirare, că într-un mediu plin de apă, peste 20 de specii de pești și crabi, dar și păsări precum lișițe, rațe. lebede și cormorani și-au găsit o casă.

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam seara

Amsterdam seara

Muzee și galerii.

Amsterdam îți pune la dispoziție o varietate de muzee și de galerii, de la celebrul Van Gogh Museum la un muzeu dedicat brânzei, care de altfel este foarte populară în Olanda. Dacă îți plac figurinele de ceară și vrei să te fotografiezi alături de Lady Gaga sau Beyonce, nu uita să vizitezi Madame Tussaud Musem.
Lista completă a muzeelor și galeriilor din Amsterdam o găsești aici.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Ce ziceți de niște shopping?
Amsterdam vă pune la dispoziție o mulțime de magazine de unde puteți cumpăra cam orice vă doriți, de la haine semnate de marii designeri până la suveniruri.
Dacă sunteți împătimiți ai modei, veți găsi magazine ce oferă articole de lux precum bijuterii, haine sau pantofi. Pentru ce care suvenirurile sunt mai importante, Amsterdam oferă o mulțime de posibilități.
Nu plecați din Olanda fără niște brânză tradițională sau o farfurie de ceramica de la Delft.

Ceramica de Delft

Ceramica de Delft

O zi la shopping

O zi la shopping

Unde mâncăm.
Amsterdam are ceva de oferit pentru fiecare gust culinar. Restaurantele au meniuri tradiționale dar și de gastronomie internațională și găsești ceva de mâncare la orice oră din zi și din noapte. Și dacă ești un împătimit al dulciurilor, vizitează unul dintre magazinele care vând înghețată. Nu vei regreta!

Ce altceva să mai faci în Amsterdam.
Vizitează bisericile, catedralele, parcurile si Palatul Regal din Amsterdam. Nu uita să fotografiezi clădiri istorice precum gara și palatul de justiție sau cladirea Waag. Bucura-te de atmosfera relaxată și ai grijă la bicicliști. Dacă și tu ești un împătimit al biciclismului sau pur și simplu vrei să vizitezi orașul în mod rapid și sănătos, închiriază cu încredere o bicicletă și alătură-te locuitorilor din Amsterdam, pentru care bicicleta este principalul mijloc de locomoție.

Clădirea Waag

Clădirea Waag

Bicicletă din Amsterdam

Bicicletă din Amsterdam

 

Vizitează Amsterdam și lasă-te surprins de frumusețea și originalitatea ei. Mâine povestim mai multe despre alt oraș reprezentativ al Olandei, Haga.

I amsterdam!

I amsterdam!

Speak Your Mind

*